Σάββατο, Απριλίου 26, 2014

Ανοικτή Επιστολή στον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο


 Γράφει ο Δρ. Γιάννης Θ. Πολυράκης
Μια απάντηση στον χοντροκομένο, ανιστόρητο και προκλητικό Πάγκαλο…
Κύριε Πάγκαλε,
ως απλός Ελλην πολίτης της Κρήτης, δεν μπορώ να μείνω απλός ακροατής στις βδελυρές δηλώσεις σας στο ράδιο ΒΗΜΑ fm για την Κρήτη μας. Δεν εκπλήττομαι όμως όταν ο “αφρόνως ομιλών” είναι ο εγγονός του δικτάτορα Πάγκαλου με τις γονιδιακές καταβολές του παππού, μα που και ως Υπουργός των Εξωτερικών (φευ!) ο νέο-Πάγκαλος, βάρυνε την ελληνική Ιστορία με την προδοσία σε βάρος του Οτσαλάν και τον χαρακτηρισμό των Ιμίων-εθνικής γης, ως “γκρίζας ζώνης”…Εύγε κ. Πάγκαλε!
Όταν όμως ομιλείτε για την Κρήτη, να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικός, και ως Ελληνας, ευγνώμων!  Γιατί ευγνώμων; (Ανοίξετε την Ιστορία).


Και τώρα, στο θέμα μας: Σαφώς και είμαστε συντετριμμένοι με το ατυχές γεγονός με τον 25χρονο στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνης. Μετά βεβαιότητας δηλώνω, ότι, ουδείς Κρητικός το επικρότησε! Και θα συμφωνήσω μαζί σας στην αναφορά σας για «μια μειοψηφία που ενοχλεί την πλειοψηφία…».
Κι εγώ είμαι κατά αυτής της μειοψηφίας, που χρησιμοποιεί τα (τιμημένα) κρητικά όπλα ασύστολα. Κατανοώ πλήρως την οδύνη των οικείων του νεαρού λεβέντη Κρητικού και συμπάσχω με αυτούς.  Ένα ατύχημα όμως, δεν δικαιολογεί τέτοια βδελυρή επέκταση στην Ιστορία της Κρήτης μας, με την πλημμυρίδα χολής που εμέσατε. Και τι εννοείτε κ. Πάγκαλε, όταν λέτε: «πρέπει να γίνει ένα ευρύτατο σχέδιο ανακατάληψης της νήσου όπου να αφοπλιστεί ο πληθυσμός…»;
Να ανακαταληφθεί από ποιους κ. Πάγκαλε; Από ποιον; Πού ρίχνετε την οδηγία σας; Τι διχαστικό πλάνο απεργάζεστε κ. Πάγκαλε;  Πέρα από το ατυχές (και καταδικαστέο) αυτό γεγονός, γνωρίζετε ότι η Κρήτη δεν έχει την εγκληματικότητα άλλων περιοχών, παρά την πληθώρα των όπλων που υπάρχουν στη μεγαλόνησο;
Γνωρίζετε ότι ο Κρητικός ΔΕΝ παραδίδει τα όπλα του;  Και ότι οι καιροί είναι ιδιαίτερα χαλεποί όπως τους εξύφαναν κάποιοι, μηδέ εσάς εξαιρουμένου; Γνωρίζετε ότι ούτε και ο «ένδοξος» παππού σας δικτάτορας Πάγκαλος δεν το απετόλμησε, το επετόλμησε όμως ο «συνάδελφος» του δικτάτορας Μεταξάς, με συνέπεια να διεξαχθεί η Μάχη της Κρήτης –που έκρινε την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- χωρίς όπλα; Εάν ο Κρητικός πληθυσμός είχε τα όπλα του, ο πόλεμος θα τέλειωνε στην Κρήτη. Ούτε αυτό το γνωρίζετε;
Και δεν αισχύνεσθε άραγε, όταν δημοσιοποιείτε την ιστορική ασχετοσύνη σας λέγοντας ότι: «…αφού (οι Κρητικοί) είχαν όπλα γιατί δεν έκαναν επανάσταση το 1821, αλλά περίμεναν να τους απελευθερώσει η Ελλάδα;».
Λυπάμαι κ. Πάγκαλε, και διερωτώμαι: Τι είσαστε εν τέλει: επιλήσμων, ή, άσχετος; Όπως και να έχει το πράγμα, δεν θα σας διδάξω εγώ Ιστορία, εξάλλου, στην αρτηριοσκληρωτική ηλικία σας, ολίγα θα συγκρατήσετε. Παρά ταύτα, σας συμβουλεύω, να αφήσετε για λίγο τη γαστριμαργική κατεύθυνση του “εγκεφάλου” σας και να την στρέψετε εις τη μελέτη του συγγράμματος των 834 σελίδων των Ζαμπελίου & Κριτοβουλίδου: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», εκδοθέντος εν έτει 1859 και επανεκδοθέντος εν έτει 1971 με χορηγία των Σφακιανών Αφών Βαρδινογιάννη. Σας ενημερώνω δε, ότι, ο Καλλίνικος Κριτοβουλίδης, ήταν ο μοναδικός αυτόπτης Συγγραφεύς της μεγάλης Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη (όπως αναφέρεται στον πρόλογο του Συγγράμματος). Και δεν θα σας αναλύσω εγώ τα γραφόμενα στο Ιστορικό αυτό Σύγγραμμα (συμπληρωθέν από την αείμνηστο Ιωάννη Κονδυλάκη).
Κρίνω όμως σκόπιμο, να σας γνωρίσω μερικά αξιομνημόνευτα γεγονότα τα οποία προδήλως αγνοείτε, ή ευσχήμως αποκρύπτετε, ήτοι:
α) Την Επανάσταση στην Κρήτη του 1770 του Σφακιανού Ηρωα Δασκαλογιάννη, η οποία και ήταν η ΠΡΩΤΗ Επανάσταση στα ευρωπαϊκά κράσπεδα της τότε πανίσχυρης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
β) Την έναρξη της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη, στην εκκλησία της Θυμιανής Παναγίας, (στο χωριό Κομητάδες) των Σφακίων, αποκαλούμενη και «Αγία Λαύρα της Κρήτης» η εκκλησία αυτή (ψιλά γράμματα για τη “μεγαλοσύνη” της ασχετοσύνης σας).
γ) Την Επανάσταση του 1866 και την απαράμιλλη θυσία του Αρκαδίου για την οποία ακόμη ριγεί η ανθρωπότης (πλην εσού!!).
Φτάνουν αυτά τα τρία Μεγάλα Γεγονότα για να αποτελέσουν φίμωτρο στο χοληφόρο στόμα σας (πόσο μάλλον, εάν αναγνώσετε το προαναφερθέν Σύγγραμμα). Δεν μπορώ όμως να μην σας θυμίσω κ. Πάγκαλε, ότι, πριν ακόμη ελευθερωθεί η Κρήτη, έστειλε πολυπληθή ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ εκστρατευτικά σώματα Κρητών στην Ηπειρο και στη Μακεδονία τα οποία συνέργησαν τα μέγιστα στην απελευθέρωσή τους!
Ούτε αυτό το γνωρίζετε κ. Πάγκαλε και συγχέετε ένα ατυχές γεγονός (που μας λύπησε όλους) με τη λεβεντιά και την Ιστορία του Κρητικού και της Κρήτης;
Της Κρήτης, στην οποία, όπως αναγράφεται στον Επίλογο του προαναφερθέντος Συγγράμματος: «…κατά το πρώτον ήρχισε το πάλαι δια των ευεργετικών νόμων προς την ανθρωπότητα του πρώτου νομοθέτου της Ευρώπης Μίνωος, να αναφαίνηται η “πολιτική ύπαρξης της Ελλάδος” και εν γένει “όλου του ανθρωπίνου γένους” κατά τας μαρτυρίας όλων των συγγραφέων της αρχαιότητος…»! (Ψιλά γράμματα για την “μεγαλοσύνη” της ασχετοσύνης σας!)
Δεν θα μακρηγορήσω περαιτέρω κ. Πάγκαλε.  Ως απλός Κρητικός όμως, απευθύνω Πρόταση – έκκληση στους κ. δημάρχους της Κρήτης και στον κ. περιφερειάρχη να κριθείτε Persona non grata στην Κρήτη.  Η Κρήτη κ. Πάγκαλε κατοικείται από λεβέντες Αντρες και δεν έχει χρείαν της παρουσίας ατόμων με JQ χαμηλότερο εκείνου, του Homo erectus!
Δρ. Γιάννης Θ. Πολυράκης,

γεωπόνος – συγγραφέας,
τ. πρόεδρος Ενωσης
Σφακιανών Ν. Χανίων

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.