Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

Έχουμε πλεόνασμα!

 Έχουμε πλεόνασμα!
Η ανακοίνωση της «Γιούροστατ» τα λέει όλα! Το περίφημο «πλεόνασμα» δεν είναι παρά ιλιγγιώδες… έλλειμμα και μάλιστα ύψους 23,1 δισ. ευρώ! Αλλά, η «Αγία Οικογένεια» της ειλικρίνειας και της φιλαλήθειας, αυτή η αδέκαστη ΕΕ, ομού μετά των στατιστικών υπηρεσιών της, δεν έχει κανένα λόγο να μην συμμετέχει σε αυτό το όργιο εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου, λέει η «Γιούροστατ», αν αφαιρέσουμε το 4% του προϋπολογισμού που πήγε σε τόκους, αν αφαιρέσουμε το 10% του προϋπολογισμού που πήγε στους τραπεζίτες, αν αφαιρέσουμε τούτο κι αν αφαιρέσουμε το άλλο, τότε «ναι, παραδεχόμαστε», λέει η «Γιούροστατ», ότι έχετε… πλεόνασμα.

   Στη βάση, λοιπόν, αυτής της «παραδοχής» είναι που – με την άδεια της ΕΕ – έχει στηθεί το κυβερνητικό πανηγύρι της κοροϊδίας και της απάτης περί «πρωτογενούς πλεονάσματος». Της παραδοχής, δηλαδή, ότι έχουν βουτήξει από τον ελληνικό λαό δεκάδες δισεκατομμύρια, που πάνε σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους, αλλά τα δισεκατομμύρια αυτά δεν τα υπολογίζουν! Γιατί;  Μα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να βγάλει πλεόνασμα…

   Είναι προφανέστατο: Το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα» δεν είναι παρά μια «κουρελού» που αντί άλλου εμβλήματος την έχουν μετατρέψει σε σημαία του γελοίου κυβερνητικού «success story». Ούτε «πλεόνασμα» είναι, ούτε «πρωτογενές». Είναι ένας δείκτης της ανελέητης «γενοκτονίας» που συντελείται στην ελληνική κοινωνία. Ένας δείκτης που κατασκευάζεται ανάλογα με ταλογιστικά «μαγειρέματα» και τις πολιτικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και της Κομισιόν. Και το κυριότερο: Είναι ένας δείκτης που μεγαλώνει ανάλογα με τακοινωνικά ερείπια που σπέρνει η κυβερνητική πολιτική.
   Φυσικά δεν λείπουν τα εγνωσμένης αυθεντίας τηλεφερέφωνα της κυβέρνησης, που διαμαρτύρονται: «Μα είναι δυνατόν - ρωτούν με ανασηκωμένο το μνημονιακό τους φρύδι - τώρα που έχουμε από πάνω μας τους Ευρωπαίους, να γίνεται από την κυβέρνηση "δημιουργική λογιστική" με το πρωτογενές πλεόνασμα»; Μα ναι, καλέ! Πώς και δεν το είχαμε σκεφτεί! Είναι δυνατόν να λέει ψέματα η κυβέρνηση και αυτό να το δέχονται οι εταίροι; Είναι δυνατόν να δέχεται τέτοια πράγματα η (συμμετέχουσα στην τρόικα) Κομισιόν; Σώπα!
   Αλλά από την άλλη σκεφτόμαστε:
   Πρώτο: Τη λογιστική του Σημίτη, οι εταίροι δεν ήταν που την θεωρούσαν έγκυρη, πριν έρθει ο Καραμανλής και τη βγάλει «δημιουργική» μέσω της λεγόμενης «απογραφής», γεγονός που δέχτηκαν οι εταίροι, οι ίδιοι, δηλαδή, που πιο πριν την ίδια «δημιουργική λογιστική» την είχαν εγκρίνει σαν έγκυρη;
   Δεύτερο: Τη λογιστική του Αλογοσκούφη, οι εταίροι δεν ήταν που την θεωρούσαν έγκυρη, πριν έρθει ο Παπανδρέου και τη βγάλει «δημιουργική» μέσω της δικής του λεγόμενης «απογραφής», γεγονός που πάλι δέχτηκαν οι εταίροι, οι οποίοι πιο πριν και εκείνη τη «δημιουργική λογιστική» την είχαν εγκρίνει σαν έγκυρη;...
   Τρίτο: Την κάλπικη λογιστική όλων σχεδόν των κρατών – μελών της ΕΕ γύρω από τα ελλείμματα και τα χρέη δεν ήταν που την είχαν βγάλει «αξιόπιστη» οι εταίροι αφού τότε έπρεπε, ακόμα και πάνω σε αποδεδειγμένα πλαστά στοιχεία, να συγκροτήσουν την ΟΝΕ και την Ευρωζώνη;…

   Αφού, όμως, θέλουν να μιλήσουμε για πλεονάσματα – για πραγματικά πλεονάσματα – ας το κάνουμε: 
  • Μείωση του ενός τρίτου του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
  • Διπλασιασμός των νοικοκυριών που δηλώνουν αδυναμία να εξασφαλίσουν τη στοιχειώδη τροφή.
  • Εκτίναξη της ανεργίας και διπλασιασμός των οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο.
  • Η Ελλάδα είναι η χώρα που καταγράφεται η μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στον κόσμο και τέσσερις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης.
  • Η μείωση του εισοδήματος και η ανεργία, σε συνδυασμό με την απουσία στοιχειώδους κοινωνικής υποδομής για την προστασία αυτών που βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας, λειτούργησε πολλαπλασιαστικά για τους Έλληνες, ακόμη και σε σχέση με τους κατοίκους αναδυόμενων χωρών με πολύ χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως η Κίνα και η Βραζιλία!
   Αυτά είναι τα «πλεονάσματά τους». Έτσι καταγράφονται στην τελευταία έκθεση του (δικού τους) ΟΟΣΑ. Αυτό είναι και το πραγματικό αντίκρισμα του«ματωμένου πλεονάσματος», για το οποίο έλαβαν χτες τα συχαρίκια της Κομισιόν: Η ακραία φτώχεια, η φοροληστεία, οι χιλιάδες απολύσεις, τα εκατομμύρια των άνεργων. Γι’ αυτό το πλεόνασμα πανηγυρίζουν.
   Και κυρίως: Είναι αυτό το πλεόνασμα που τώρα πρέπει κάποιος να έχει κατέβει όλα τα σκαλοπάτια του ξεπεσμού για να έρθουν οι ίδιοι που τον οδήγησαν στον ξεπεσμό και να του το πουλήσουν σαν «κοινωνικό μέρισμα»! Αυτό το πλεόνασμα απανθρωπιάς είναι που έχουν το απύθμενο θράσος να το χρησιμοποιούν για το ψηφοθηρικό λάδωμα της προεκλογικής τους μηχανής!
   Και το πιο άθλιο: Είναι αυτό το πλεόνασμα, του αίματος και της δυστυχίας, των 400 ευρώ βασικό και του εργασιακού δουλεμπορίου, που διαπράττουν την ασχημία να το εμφανίζουν σαν «δικαίωση» της βαρβαρότητας! Και σαν «απόδειξη» ότι αυτή η πολιτική – της βαρβαρότητας, του αίματος και της δυστυχίας - είναι «αδήριτη ανάγκη» να συνεχιστεί! Τόσο αδίστακτοι είναι.

   Υστερόγραφο: Κυκλοφορεί εδώ και μέρες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται (;) στους φορολογικά ευσυνείδητους πολίτες που μαζεύουν αποδείξεις να χαρίζει (κατόπιν κληρώσεως)… υπερπολυτελή αυτοκίνητα, από Πόρσε και Μερσεντές μέχρι Φεράρι και Λαμποργκίνι! Αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα τους χαρίζει και τη βενζίνη, τα τέλη κυκλοφορίας, τα διόδια και τα τεκμήρια διαβίωσης. Απολύτως διευκρινισμένο και διασταυρωμένο, ωστόσο, είναι τούτο: Η βλακεία, και κυρίως τοπλεόνασμα της βλακείας, αν βρει ανοικτό δρόμο τρέχει με ταχύτητα φωτός. Απείρως μεγαλύτερη, δηλαδή, από την ταχύτητα της Πόρσε, της Φεράρι και της Λαμποργκίνι, μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.