Κυριακή, Απριλίου 27, 2014

«Επανάσταση» στην Κρήτη την Κυριακή για τα χημικά της Συρίας




Στο «πόδι» την Κυριακή όλη η Κρήτη για τα χημικά της Συρίας 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία της «Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων κατά της εξουδετέρωσης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/4 Συνέλευση όπου αποφασίστηκε κλιμάκωση των δράσεων με Οργάνωση,  Κινητοποίηση,  Συγκέντρωση και εν πλω Διαμαρτυρία που θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27/04.
Η αναχώρηση θα γίνει από το Δημαρχείο Χανίων 10 π.μ (με 2 πούλμαν και εισιτήριο 5 euro) και άφιξη στο παλιό λιμάνι Σφακίων στις 12.00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από εκπρόσωπους των Συντονιστικών Επιτροπών της Κρήτης, ενώ η επιστημονική κάλυψη του θέματος θα γίνει από τον Ε. Πισσία,  συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία και υπεύθυνο της Ελληνικής  Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Θα ακολουθήσει πορεία προς το Λιμάνι Σφακίων όπου οι συγκεντρωμένοι θα επιβιβαστούν στο καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ
« Δασκαλογιάννης» που μαζί  με φουσκωτά, αλιευτικά, και άλλα σκάφη καθώς και το γνωστό σκάφος «Άγιος Νικόλαος» της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ( που αποτελεί ένα από τα δυο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές), θα ανοιχτούν στα 3-5 μίλια.
Την εν πλω διαμαρτυρία θα βιντεοσκοπήσει  αεροπλάνο της Αερολέσχης Χανίων.
Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση και πιστεύοντας βαθειά ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει να γίνει γνωστή ευρέως και να υποστηριχτεί έμπρακτα, ΖΗΤΑΜΕ την ενεργό συμμετοχή τόσο της κοινωνίας της Κρήτης όσο και όλων των φορέων καθώς και όσων διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό να το μεταφέρουν στη Χώρα Σφακίων και να συμμετάσχουν Δυναμικά στην εν πλώ Διαμαρτυρία.
Δηλώνουμε πως όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη Παγκρήτια εν πλώ Διαμαρτυρία στη Χώρα Σφακίων ότι
·        Μοναδική οριστική λύση είναι όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από ολες τις χώρες του πλανήτη.
·        Λεμε ΟΧΙ  σε όλους του πολέμους
Συντονιστική Επιτροπή Χανίων Ενάντια στην Εξουδετέρωση Χημικών Οπλων  στη Θάλασσα της Μεσογείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.