Κυριακή, Απριλίου 27, 2014

Σαρωτικές καταλήψεις στους δήμους την Δευτέρα

Σκληρή επίθεση εναντίον των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προχώρησαν χθες σε διαμαρτυρία εν όψει της αξιολόγησής τους, σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, πραγματοποίησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτές οι ρυθμίσεις «ξεβολεύουν» μια μειοψηφία δημόσιων υπαλλήλων οι οποίοι βαθμολογούνται με υψηλούς βαθμούς, ενώ στην πραγματικότητα κωλυσιεργούν συστηματικά την εργασία τους».
Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν μαζί με συνταξιούχους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς και απολυμένες καθαρίστριες στο υπουργεία ΕσωτερικώνΟι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν μαζί με συνταξιούχους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς και απολυμένες καθαρίστριες στο υπουργεία ΕσωτερικώνΕπίσης ο υπουργός μίλησε για υπαλλήλους που δεν ανταποκρίνονται στην άσκηση των καθηκόντων τους, οι οποίοι αποδίδουν πολύ κάτω από τα αναμενόμενα και κατηγόρησε τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ «ότι προσπαθεί για λόγους ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού να "αγκαλιάσει" αυτήν τη μειοψηφία και να την προστατεύσει από μια αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση».

Ο υπουργός
Είναι, όμως, προφανές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ότι «η εποχή όπου μια αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να εμποδίσει τις αλλαγές που απαιτεί και δικαιούται η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί».
Κάθε σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που τη συντηρεί, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει και τους άριστους -για να τους επιβραβεύει- και όσους έχουν χαμηλή απόδοση -για να τους βοηθά να βελτιωθούν και να εξελιχθούν, κι αυτό είναι που επιδιώκει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, με την εισαγωγή πρώτη φορά της συγκριτικής αξιολόγησης στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας.
Στο μεταξύ χθες οι εργαζόμενοι στους δήμους, που συγκεντρώθηκαν μαζί με συνταξιούχους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς και απολυμένες καθαρίστριες στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.
Κόκκινο πανί για τους δημοτικούς υπαλλήλους είναι η διαδικασία αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, καθώς όπως καταγγέλλουν «αυτό που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση αποσκοπεί στην υποβάθμιση και μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και τελικώς υπονομεύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα σχεδιάζει σαρωτικές καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας αμφισβητώντας τη νομική εγκυρότητα της σχετικής ρύθμισης με σκοπό «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».
Με ανακοίνωσή της «καλεί την ΑΔΕΔΥ να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου για την αξιολόγηση (Ν.4250/2014), καθώς και την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν "αξιολόγηση" που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.