Τρίτη, Απριλίου 29, 2014

Προεκλογικές μπαρούφες…



Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ*

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση κλονίζεται εκ θεμελίων και οι δύο αρχηγοί που την απαρτίζουν τρέμουν σύγκορμοι το αρνητικότατο αποτέλεσμα των επερχόμενων διπλών εκλογών, χωρίς αυτό να εμποδίζει τον αλληλοσπαραγμό τους. «Μαυρογιαλούροι» είναι αμφότεροι εξ αντικειμένου, ψευδόμενοι ασυστόλως και κατ’ εξακολούθησιν. Ο Μπένι, ωστόσο, είναι εκείνος που εξακόντισε αυτόν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό αυτοϋπονομευόμενος εν αγνοία του!


Προεκλογικές μπαρούφες, λοιπόν, που κανένας νουνεχής Έλληνας δεν πιστεύει. Να ’ταν έστω στοιχειωδώς έξυπνες, θα διασκέδαζε τουλάχιστον με την… ευρηματικότητά τους.

Στην εβδομάδα που διέρρευσε είχαμε αρκετές –και σημαντικές– επετείους. Χρονικά πρώτη ήταν η επέτειος του… εθνοσωτήριου πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967. Σ’ εμάς τους μεγαλύτερους ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες με τα φρικιαστικά βασανιστήρια των οργάνων της δικτατορίας των συνταγματαρχών. (Ο Περικλής Κοροβέσης υπήρξε ένας από τους σκληρότερα και απάνθρωπα βασανισθέντες έλληνες πατριώτες. Θυμίζω την ακόλουθη μεγαλόψυχη δήλωσή του μετά την κατάρρευση της χούντας: «Θα μπορούσα να πιω καφέ με τον βασανιστή μου. Αυτός δεν έφταιγε. Εντολές εκτελούσε».)

Τα σαπρόφυτα της Χρυσής Αυγής επί δικτατορίας των συνταγματαρχών άνθισαν και εκπαιδεύτηκαν, όχι στα βασανιστήρια, αλλά στις δολοφονίες κυρίως μεταναστών. Σήμερα πολλοί ψηφοφόροι αυτού του κόμματος νοσταλγούν τη δικτατορία του Παπαδόπουλου, ενώ ταυτόχρονα αρκετοί πρωταγωνιστές του έπους του Πολυτεχνείου –Δαμανάκη, Μπίστης κ.ά.– στηρίζουν φανατικά την ξενόδουλη συγκυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Άξιος ο μισθός τους!

Χρονικά δεύτερη ήταν η επέτειος του θανάτου του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 23 Απριλίου του 1998. Ο σημερινός πρωθυπουργός που τον επικαλείται συχνότατα, διατεινόμενος ότι υπήρξε θαυμαστής και μαθητής του –μαθητής του Αβέρωφ ήταν αποδεδειγμένα– μήπως πήγε στο μνημόσυνό του; Απ’ ό,τι θυμάμαι, ούτε πέρυσι πήγε.

Χρονικά τρίτη ήταν η επέτειος της σκηνοθετημένης μετάβασης του Γιωργάκη Παπανδρέου ως πρωθυπουργού στο Καστελόριζο στις 23 (επίσης) Απριλίου του 2010 για να εξαγγείλει, ο τρισάθλιος, διά διαγγέλματος την υπαγωγή της πατρίδας μας στα καταστροφικά Μνημόνια –μέχρι στιγμής κόστισαν 63 δισ. ευρώ στον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό–, ενώ τα δάνεια που… αφιλοκερδώς μάς… πρόσφεραν είναι κατοχυρωμένα ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και υπό την εποπτεία ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ!

Μέγα… κατόρθωμα του… δαιμόνιου Γιωργάκη, ο οποίος, έχοντας εξυπηρετήσει τερατώδη ξένα συμφέροντα, κυκλοφορεί ελεύθερος και επιπλέον θησαυρίζει, εξαργυρώνοντας τις… πολυσχιδείς γνώσεις του με αδρά αμειβόμενες ομιλίες του σε αμερικανικά πανεπιστήμια. [Πριν από πάρα πολλά χρόνια τον είχα χαρακτηρίσει ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟ, όταν προσπαθούσε –και επέτυχε– να διαφοροποιηθεί από τον (όχι, βέβαια, αλάθητο) Ανδρέα.]

Οι κυβερνώντες, από τον Γιωργάκη και τον υπουλότατο Παπαδήμο μέχρι τους ολετήρες της σημερινής εξουσίας επαίρονται για τα… χειροπιαστά επιτεύγματά τους. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι το χρέος ήταν το 2010 στο 128% του ΑΕΠ και σήμερα οι προαναφερθέντες… φωστήρες το έχουν εκτινάξει στο 175% του ΑΕΠ!

Οι προηγηθείσες επέτειοι, ιδίως η τελευταία, που αποδεικνύει περίτρανα ποιος μας έριξε στα τάρταρα του ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ, είναι και κρίσιμες και χρήσιμες. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αντλήσουν πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες αντλεί ένα δημοσιογραφικό άρθρο, σκοπός του οποίου οφείλει να είναι η εκάστοτε επικαιρότητα.

Η σημερινή επικαιρότητα αφορά απαρεγκλίτως τις επικείμενες εκλογές. Εκλογές ζωής ή θανάτου για τους (πλην εκμεταλλευτών) Έλληνες. Η μνημονιακή κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει από καιρό λογιστικές δολιχοδρομίες για να μην καταποντιστεί το παραμύθι της περιλάλητης success story. Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (EUROSTAT) έχει υπολογίσει το ΕΛΛΕΙΜΜΑ σε 15,8 δισ. ευρώ της Γενικής Κυβέρνησης και το ΧΡΕΟΣ σε 318,7 δισ. ευρώ. Αντίθετα η «τρόικα», σε αγαστή συνεργασία με την καταρρέουσα συγκυβέρνηση, μιλάει για… ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,4 δισ. ευρώ! Πού στηρίζονται «τρόικα» και συγκυβέρνηση; Στηρίζονται –γεγονός που αγνοεί η πλειονότητα των Ελλήνων– σε ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! Και βέβαια πανηγυρίζουν υποκριτικότατα για την επίτευξη του… πρωτογενούς πλεονάσματος!

Υ.Γ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε να υποστηρίζει στη Θράκη υποψήφιους του τουρκικού προξενείου, αποκλείοντας την κυρία Σουλεϊμάν Σαμπιχά, αξιολογότατη μουσουλμάνα με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση από το ευρωψηφοδέλτιό του. Πρόκειται περί αίσχους. Ας προσέξει, διότι τα λάθη συνεχίζονται. Παρά ταύτα, παραμένει η μόνη αξιόπιστη και συγκροτημένη πολιτική δύναμη και πρέπει, φρονώ, να ψηφιστεί μαζικά για να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από εκείνους που μας κρατούν, αόκνως συνωμοτούντες, πισθάγκωνα δεμένους εις το διηνεκές. 


*Δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ 27/4/2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.