Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014

Ήρθε η στιγμή να εκδοθεί άμεσα ΕΝΤΑΛΜΑ για το ΒΕΝΙΖΕΛΟ




Οεισαγγελέας οφείλει να απαγγείλει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, συγκεκριμένες κατηγορίες και να τον παραπέμψει σε δίκη κατά τα προβλεπόμενα…


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως ακριβώς θα έκανε με τον οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη που θα απέκρυπτε συστηματικά και κατ επανάληψη στοιχεία που πιστοποιούν διαπραχθέν έγκλημα…

Σε διαφορετική περίπτωση, η απόλυτα αναγκαία πρωτοβουλία της εισαγγελικής διερεύνησης...

στο φαύλο ΠΑΣΟΚ, στο βαθμό που δε θα συνοδευτεί και από την επίσης αναγκαία απαγγελία κατηγορίας σε βάρος και του Ε. Βενιζέλου, υπάρχει κίνδυνος να εκληφθεί ως παράπλευρη πολιτική πίεση με στόχο την πολιτική χειραγώγηση του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να μη διασαλευθεί η στήριξη στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία.

Τα ερωτήματα αναφορικά με τη στάση του Ε. Βενιζέλου είναι αμείλικτα, και κανένας δικαστής που σέβεται τον όρκο του και το Σύνταγμα δε δικαιούται να τα προσπεράσει…

Με ποιο δικαίωμα ένα κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο…
το οποίο είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, κρατά στο συρτάρι του (όπως έκανε και με τη λίστα Λαγκάρντ) ένα πόρισμα που αφορά σε προβληματική διαχείριση δημοσίου χρήματος από τον πρώην πρωθυπουργό, και δεν έσπευσε αμέσως ως όφειλε να το δώσει στη δημοσιότητα ή τουλάχιστον να το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα???

Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ο Γ. Παπανδρέου αυτονομήθηκε και πάλι κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στη Βουλή, και τότε, όχι ένα οποιοδήποτε στέλεχος αλλά ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έδειξε και πάλι «κόκκινη κάρτα» στον πρώην πρωθυπουργό δηλώνοντας πως: «Ο Γ. Παπανδρέου έχει μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ» υπονοώντας βεβαίως το περίφημο πόρισμα για την οικονομική διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο κ. Βενιζέλος κρατά στο συρτάρι του – προφανώς παρανόμως, αφού ένα πόρισμα που καταδεικνύει προβληματική διαχείριση οικονομικών, δεν είναι για το συρτάρι του πολιτικού αλλά για το γραφείο του εισαγγελέα – για να μπορεί μέσω αυτού να εκβιάζει τον πρώην πρωθυπουργό.

Ρωτάμε: Με ποιο δικαίωμα ένα κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο – το οποίο είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας – κρατά στο συρτάρι του (όπως έκανε και με τη λίστα Λαγκάρντ) ένα πόρισμα που αφορά σε προβληματική διαχείριση δημοσίου χρήματος από τον πρώην πρωθυπουργό, και δεν έσπευσε αμέσως ως όφειλε να το δώσει στη δημοσιότητα ή τουλάχιστον να το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα???

Ρωτάμε: Μετά και από αυτή την ομολογημένη ανομία, αμφιβάλει κανείς πως μέσω του πορίσματος αφήνεται να εννοηθεί πως πιστοποιείται εγκληματική διαχείριση στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη στάση του διαπράττει ένα διπλό έγκλημα:
Το έγκλημα της εκβίασης και μάλιστα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας. Και…
Το έγκλημα της υπόθαλψης εγκληματία, αφού εν γνώσει του αποκρύπτει από τη δικαιοσύνη στοιχεία που αφήνει να εννοηθεί πως πιστοποιούν ένα σοβαρότατο οικονομικό έγκλημα.

Ρωτάμε: Δεν είναι αυτονόητο πως αν τίποτε από τις παραπάνω υποθέσεις μας δε συμβαίνει, το πόρισμα θα έπρεπε ήδη να είχε δοθεί στη δημοσιότητα και όχι να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την πολιτική χειραγώγηση ενός πρώην πρωθυπουργού???

Ρωτάμε: Αν τα δημοσιεύματα είναι αναληθή τότε γιατί τόσο καιρό δε βγαίνει επίσημη ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ που να δηλώνεται ευθέως ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει στο χέρι τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας???…
Τα παραπάνω είναι ένα απόσπασμα σχετικού μας άρθρου, που μετά τις πρόσφατες εισαγγελικές εξελίξεις αποκτά εκ των πραγμάτων μια ξεχωριστή σημασία και ως τέτοια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.