Παρασκευή, Απριλίου 25, 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Αποσύρει», αλλά δεν διώχνει τον τουρκόφιλο Χριστόπουλο

 ΣΥΡΙΖΑ: «Αποσύρει», αλλά δεν διώχνει τον τουρκόφιλο Χριστόπουλο
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Κάμφθηκαν οι όποιες αντιδράσεις για την παραμονή του υποψήφιου ευρωβουλευτή στο ψηφοδέλτιο - Του έγιναν «συστάσεις» να περιορίσει τις εμφανίσεις του.


Σε αναβολή οδηγήθηκε, τελικά, η προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου και την αντιμετώπιση του «προβλήματος» με την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Χριστόπουλου.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το συγκεκριμένο ζήτημα θεωρείται «λήξαν» και η ηγεσία της παράταξης επιχειρεί πλέον να δώσει προτεραιότητα σε άλλα θέματα και να μετατοπίσει την ατζέντα στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνοψίσει στο δίλημμα «με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Μέρκελ».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, ουσιαστικά, ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να τεθεί εκτός ευρωψηφοδελτίου ο κ. Χριστόπουλος, παρά τις δηλώσεις του ιδίου ότι παρενέβη προσωπικά στην υπόθεση της απόσυρσης της υποψηφιότητας της ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη, η οποία συνάδει με τη «γραμμή» που χάραξε εξ αρχής ο Αλέξης Τσίπρας στο εν λόγω ζήτημα, είχαν προηγηθεί παρασκηνιακές διεργασίες στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις οποίες κάμφθηκαν και οι αντιδράσεις των λεγόμενων «πασοκογενών» για την υποψηφιότητα Χριστόπουλου.

Πέραν αυτών, ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι έγιναν συστάσεις και στον ίδιο τον κ. Χριστόπουλο, προκειμένου να περιορίσει τις εμφανίσεις και τις δηλώσεις του, ώστε να μην δίνει αφορμή να επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία πλέον θα επικεντρωθεί σε άλλα ζητήματα, θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την περιοδεία του -η οποία αρχίζει το Σάββατο- στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τσεχία.

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.