Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

Bild:«Όλοι πανηγυρίζουν. Όμως αυτός είναι ένας ψεύτικος πανηγυρισμός. Το πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δις. ευρώ δε λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας»

 Bild
Όλοι πανηγυρίζουν. Όμως αυτός είναι ένας ψεύτικος πανηγυρισμός. Το πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δις. ευρώ δε λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας».
Αυτό σχολιάζει ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild Ερνστ Έλιτς, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της Eurostat και στο κλίμα ευφορίας που πλασάρουν ορισμένοι για το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα».

«Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται. Παντού ανθεί η διαφθορά. Οι γραφειοκράτες εξακολουθούν να μην εργάζονται όπως θα έπρεπε. Τα συνδικάτα μπλοκάρουν μια ελεύθερη αγορά εργασίας», επισημαίνει ο Έλιτς, και συνεχίζει: «Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175 % του ΑΕΠ. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό. Όποιος αγοράζει ελληνικά ομόλογα, το κάνει λιγότερο επειδή εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους. Ποντάρει στο ότι εν τέλει οι άλλοι θα πληρώσουν».
«Η Ελλάδα έχει έναν μακρύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγυρισμούς», καταλήγει το άρθρο του Έλιτς.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.