Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

ΘΡΗΝΟΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- Απαράδεκτες δικαιολογίες από τον Δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη (Βίντεο)


Ευθύνη όλων είναι να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό, τόνισε ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα, τρεις ημέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 13χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του στο λούνα- παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου, σε μια "επιχείρηση αποτίναξης των ευθυνών" της Δημοτικής Αρχής Ελληνικού Αργυρούπολης.
Σύμφωνα με τον Χρήστο Κορτζίδη, ο δήμος δεν έδωσε άδεια λειτουργίας στο λούνα- παρκ επειδή, όπως είπε, υπάρχει «πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο» λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, ο δήμος δεν είχε ανάλογη εμπειρία, η επιχείρηση δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τελικώς ο δήμος θεώρησε ότι η λειτουργία του παιδότοπου θα ήταν προσωρινή και άρα δεν ήταν απαραίτητη η σχετική άδεια.
Ο κ. Κορτζίδης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του και υποστήριξε ότι «η σφοδρή επίθεση που γίνεται από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και πολιτικούς, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και συμφέροντα».
«Θέλουν να μας βγάλουν από τη μέση», είπε γιατί «παλεύουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού».
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για μπάζωμα ρέματος από τον ίδιο, στον χώρο όπου λειτουργούσε το λούνα-πάρκ, απάντησε ότι το ρέμα είναι μπαζωμένο εδώ και δεκαετίες.
Στην κατηγορία ότι ο δήμος παρείχε παράνομα ρεύμα στην εγκατάσταση, απάντησε ότι το δημοτικό ρεύμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις λειτουργίας τέτοιων μηχανημάτων, γι αυτό και η επιχείρηση λειτουργούσε με ηλεκτρογεννήτριες. 
Ο κ. Κορτζίδης υποστήριξε, ότι η δημοτική Αρχή συμμετέχει με ευθύνη και ειλικρίνεια στην έρευνα για το δυστύχημα και επεσήμανε, ότι δυστυχώς ανοίγει με τραγικό τρόπο η συζήτηση, για το πώς λειτουργούν και ελέγχονται αυτού του είδους οι επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Όπως είπε, στη μνήμη του παιδιού θα πρέπει να γίνει ό,τι είναι αναγκαίο, για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο και επεσήμανε ότι «είναι ευθύνη όλων μας να προσπαθήσουμε να μην επαναληφθεί». Σε ό,τι αφορά την ευθύνη της δημοτικής Αρχής στο τραγικό συμβάν, σημείωσε ότι «θεωρούσαμε ότι δεν είναι μόνιμη η εγκατάσταση, αλλά προσωρινή και ότι ως τέτοια δεν χρειαζόταν άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας από τον Δήμο» και έθεσε το θέμα της αρμοδιότητας στον έλεγχο λειτουργίας.
Στο τέλος, ο κ. Κορτζίδης επεσήμανε «την πρωτοφανή και σφοδρή επίθεση που έχει δεχθεί από κάποια ΜΜΕ», που όπως είπε, τον παρουσιάζουν ακόμη και σαν «εγκληματία» και από τοπικούς και πολιτικούς παράγοντες που «εκμεταλλεύονται ένα τραγικό γεγονός και εκτός των άλλων χρησιμοποιούν ένα σωρό ψέματα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς και συμφέροντα». Απαντώντας ο κ. Κορτζίδης στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι καταρχήν υπάρχει νομική ασάφεια ως προς το νομοθετικό πλαίσιο, στο οποίο υπάγονται οι προσωρινές εγκαταστάσεις αυτού του είδους και κατά δεύτερον δεν απαιτούνται γι’ αυτές οι ίδιες αυστηρές προδιαγραφές, που ισχύουν για τις μόνιμες εγκαταστάσεις.
Σε ερώτηση σχετικά με τον έλεγχο της τήρησης των υποχρεώσεων αυτών των φορέων, ο Δήμαρχος Αργυρούπολης- Ελληνικού απάντησε, ότι «δεν γνώριζε». Επεσήμανε όμως την ανάγκη να ξεκαθαριστεί το νομικό πλαίσιο και προς επίρρωση της ανάγκης αυτής είπε, ότι το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε σχετικό έγγραφο, σε μια προσπάθεια να δώσει διευκρινίσεις. Συγχρόνως, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχουν υποδομές, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να γίνονται οι έλεγχοι, η περιοδικότητα των οποίων παρέμεινε κατά τη συνέντευξη ένα αναπάντητο ερώτημα.
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για μπάζωμα ρέματος από τον ίδιο στον χώρο όπου λειτουργούσε το λούνα-πάρκ, απάντησε ότι το ρέμα είναι μπαζωμένο εδώ και δεκαετίες. Στην κατηγορία ότι ο Δήμος παρείχε παράνομα ρεύμα στην εγκατάσταση, απάντησε ότι το δημοτικό ρεύμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις λειτουργίας τέτοιων μηχανημάτων, γι’ αυτό και η επιχείρηση λειτουργούσε με ηλεκτρογεννήτριες. Στην κατηγορία ότι είχε παροπλισμένο τεχνικό ασφαλείας, ο οποίος φέρεται να έχει εγγράψει και σχετική επιστολή, απάντησε ότι ένα από τα προβλήματα του Δήμου είναι, ότι δεν έχει τεχνικό ασφαλείας.
Εκ των υστέρων γίνονται και οι καταγγελίες από τη μειοψηφία λένε οι κάτοικοι της περιοχής στο βίντεο από το ALPHA TV.

Ως γνωστόν έχει σταματήσει η παραγωγή πρωτογενούς δημοσιογραφικού υλικού από εμάς,και γι'αυτό επιλέξαμε την αναδημοσίευση του τραγικού γεγονότος από το έγκυρο και έγκριτο. ALPHA TV.
Τέλος θα συμφωνησουμε απόλυτα στον σχολιασμό του κ. Βερύκιου στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.