Παρασκευή, Απριλίου 25, 2014

Οι παγίδες της παραλιακής από τα επικίνδυνα φρεάτια


Μακρύς είναι ο κατάλογος με περιπτώσεις συμπολιτών μας που κατά τη διάρκεια μιας βόλτας έπεσαν στα φρεάτια-παγίδες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής και υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.


Μετά την ανάδειξη από το zougla.gr της ιστορίας του Διονύση, ο οποίος ύστερα από πτώση σε ένα από τα αφύλαχτα φρεάτια έκανε 110 ράμματα (!) στο κεφάλι, οι καταγγελίες των πολιτών που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς από τέτοιου είδους ατυχήματα στην ίδια περιοχή ήταν αμέτρητες.

Κάποιες από αυτές παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στην εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ενώ παρενέβη τηλεφωνικά και ο Διονύσης, ο οποίος περιέγραψε την περιπέτειά του.


Επιπλέον, στο στούντιο της εκπομπής φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος του νεαρού, Νίκος Διαλυνάς, αλλά και η μητέρα ενός 23χρονου κολυμβητή, ο οποίος γυρίζοντας το 2010 στο σπίτι του με ποδήλατο έπεσε μέσα σε ένα από τα -πολλά- ανοιχτά φρεάτια, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και να ακρωτηριαστεί το αφτί του!



Παράλληλα, στη «Ζούγκλα» παρενέβη τηλεφωνικά και άλλος πολίτης, ονόματι Σπύρος Κέρκουλας, ο οποίος πριν από δύο ημέρες και ενώ έτρεχε αμέριμνος επί της παραλιακής πάτησε πάνω σε σκουριασμένα μπουλόνια, με αποτέλεσμα το πόδι του να υποστεί ρωγμώδες κάταγμα. 


Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης μιλώντας στην εκπομπή υποστήριξε ότι η κάλυψη των φρεατίων δεν αποτελεί αρμοδιότητά του, προσθέτοντας ότι ο δήμος, λόγω οικονομικής κρίσης, δυσκολεύεται να ανταποκριθεί ακόμα και στις βασικές υποχρεώσεις του.

Η περιπέτεια του Διονύση

Στις 15 Μαρτίου 2014 ο νεαρός αποφάσισε να κάνει βόλτα με το ποδήλατό του επί της παραλιακής, στα σύνορα των Δήμων Ελληνικού - Γλυφάδας. Έμπειρος ποδηλάτης ο ίδιος, ακόμη και στo downhill (ποδηλασία σε ανώμαλο δρόμο), υπολόγιζε χωρίς τα ανοιχτά… φρεάτια. 

Σε μία περιοχή που για πολλούς θεωρείται το Μαϊάμι των νοτίων προαστίων, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και παραπέμπει σε καταστάσεις που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα...

Το σημείο-παγίδα
Το σημείο-παγίδα


Υπέστη πολλαπλά τραύματα

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, ενώ ο νεαρός Διονύσης κινούνταν με το ποδήλατό του στον παράπλευρο πεζόδρομο, αντιλήφθηκε ότι μια κοπέλα ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. 

Έτσι, προκειμένου να την αποφύγει, έστριψε ελαφρώς αριστερά, με αποτέλεσμα να βρεθεί μέσα σε ένα φρεάτιο-παγίδα, βάθους τουλάχιστον ενός μέτρου.

Ανοιχτό φρεάτιο στην παραλιακή
Ανοιχτό φρεάτιο στην παραλιακή


Ο 30χρονος παραλίγο να χάσει τη ζωή του, καθώς από το χτύπημα υπέστη πολλαπλούς και σοβαρούς τραυματισμούς. 

Οι παγίδες...
Οι παγίδες...


Οι φωτογραφίες σοκάρουν…

Ο ποδηλάτης που έπεσε θύμα της εγκληματικής αδιαφορίας
Ο ποδηλάτης που έπεσε θύμα της εγκληματικής αδιαφορίας


Η στιγμή του τραυματισμού
Η στιγμή του τραυματισμού






Είναι ακόμα ανοιχτά...

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, παρόλο που το περιστατικό συνέβη πριν από έναν μήνα, τίποτα δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα... Τα φρεάτια συνεχίζουν να μένουν ανοιχτά, με τους αρμόδιους φορείς να σφυρίζουν… αδιάφορα!
 Δείτε στο zougla.gr την ιστορία του Διονύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.