Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

 
Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Με ισχυρό ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία, για την εργατική - λαϊκή εξουσία

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τηνΕργατική Πρωτομαγιά 2014 τονίζει:
«Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Με ισχυρό ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία, για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

Απευθυνόμαστε στους εργάτες και τις εργάτριες, τους ανέργους και τις άνεργες, τους νέους και τις νέες, σ’ όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης, της εξουσίας των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Η θυσία των εργατών του Σικάγο, το 1886, αλλά και οι ταξικοί αγώνες που ακολούθησαν, η πρώτη παγκόσμιας σημασίας νίκη της εργατικής τάξης με τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το 1917, επιβεβαίωσαν ότι η εργατική τάξη δεν είναι μόνο ο δημιουργός του κοινωνικού πλούτου, αλλά και η πρωτοπόρα εκείνη κοινωνική τάξη που μπορεί να ηγηθεί και να συσπειρώσει τα άλλα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, στην πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που φέρνει δεινά για τους λαούς. Απέδειξαν ότι τίποτε μέχρι σήμερα δεν χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
Η 1η Μάη είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης για την ενίσχυση της ταξικής πάλης, που είναι η κινητήρια δύναμη της Ιστορίας. Είναι ημέρα ευθύνης, έτσι ώστε ο καθένας και η καθεμία να συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Σήμερα, οι εργάτες και οι εργάτριες, ανεξάρτητα από το χώρο και τον κλάδο που εργάζονται, είναι αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση, που έχει εξαπολύσει εναντίον τους το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, παλιοί ή νέοι εργαζόμενοι, καταδικάζονται να ζουν στην ανεργία, στην ανασφάλεια, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, Κοινωνική Ασφάλιση, σύνταξη, χωρίς δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, Μόρφωσης, Πρόνοιας.
Την ίδια στιγμή μας βομβαρδίζουν με ψέματα, εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης μας ζητάνε να "βάλουμε πλάτη", για να επιστρέψει η καπιταλιστική ανάκαμψη, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα ανταγωνίζονται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός διαχειριστής της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας. Μιλάνε εξ ονόματος τμημάτων του κεφαλαίου, που αναζητούν μια διαφορετική διαχείριση, με προνόμια που θα πληρώσει και πάλι ο λαός, ενταγμένη στον ίδιο δοκιμασμένο δρόμο ανάπτυξης που μας έφερε στη βαθιά κρίση.
Όλα αυτά τα κόμματα υπερασπίστηκαν εδώ και χρόνια την ΕΕ και σήμερα, που αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα έχει αποκαλυφθεί στα μάτια του λαού, σπέρνουν ξανά αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει "καλύτερη και ανθρώπινη η ΕΕ".
Κρύβουν ότι η ΕΕ έχει αποφασίσει μνημόνια διαρκείας και μηχανισμούς εποπτείας, προκειμένου να επιβάλλει τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών μονοπωλίων για ακόμη πιο φτηνή και υποταγμένη εργατική δύναμη, στον ανταγωνισμό με άλλες καπιταλιστικές χώρες.
Κρύβουν ότι αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια, με περισσότερο ή λιγότερο υψηλά χρέη και ελλείμματα.
Κρύβουν ότι η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη δεν θα φέρει πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις, δεν θα ανακόψει την αντιλαϊκή πορεία, δεν θα ματαιώσει την εκδήλωση νέας πιο βαθιάς κρίσης.
Πάνω από όλα κρύβουν ότι η αιτία των προβλημάτων για την εργατική τάξη είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ο ανταγωνισμός και η αναρχία στην παραγωγή, το γεγονός πως τον παραγόμενο πλούτο τον αρπάζουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες που καθορίζουν τι και πώς θα παραχθεί, με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους. Από εκεί απορρέουν τα δεινά που σήμερα μας βασανίζουν, όπως η φτώχεια, η ανεργία, οι κρίσεις, οι πόλεμοι. Αυτός είναι ο λόγος που η εργατική τάξη δεν μπορεί να απολαύσει τον πλούτο που η ίδια παράγει, δεν μπορεί να απολαύσει τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Γι' αυτό και σήμερα χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος. Οι δικές μας ανάγκες δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των αφεντικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να μη δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι, να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τα ψέματα της πλουτοκρατίας, της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος. Να απομονώσουμε την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή που είναι τσιράκια μεγαλοσυμφερόντων και μεγαλοεπιχειρηματιών.
Μπορούμε να κάνουμε αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα της νέας γενιάς εργαζομένων, να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, να προωθήσουμε την ενότητα της τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Αυτός είναι ο δρόμος για να μπορέσουμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, στα νέα αντεργατικά μέτρα, που έχουν βάλει στο στόχαστρο και τη συνδικαλιστική δράση. Να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Να οργανώσουμε την αλληλεγγύη για να μη μείνει κανένας μόνος του.
Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην εργατική τάξη, στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους, στις Περιφέρειες.
Στις εκλογές του Μάη κάντε το βήμα! Στηρίξτε - ψηφίστε το ΚΚΕ! Δώστε δύναμη στη δική σας φωνή. Με την ψήφο στο ΚΚΕ θα δυναμώσει ο αγώνας, θα σταλεί μήνυμα ελπίδας και προοπτικής στους λαούς της Ευρώπης!
Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ. Υπάρχει ΛΥΣΗ προς όφελος του λαού. Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του φυσικού - ορυκτού πλούτου, με εργατική - λαϊκή εξουσία. Μπορούμε να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, δωρεάν και υψηλού επιπέδου Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό.
Έχουμε τη δύναμη, πρέπει να τη δοκιμάσουμε. Να αποκτήσουμε νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Σήμερα, τώρα, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. ΚΚΕ ισχυρό παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.