Πέμπτη, Απριλίου 24, 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜ-Θ



«ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ. ΑΝ ΕΚΛΕΓΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΠΙΧΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΓΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ή ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ»


«Λίγο πριν κλείσουν όλοι οι Συνδυασμοί, Δημοτικοί και Περιφερειακοί στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ζητώ να μάθουμε ποιοι προξενικοί, ενδεχομένως, κρύβονται μέσα σε αυτούς. Μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων στα αρμόδια πρωτοδικεία, δεν θα αναγνωριστεί το οποιοδήποτε «λάθος».

Η κατάσταση με τους Προξενικούς πρέπει να ξεκαθαρίσει ΤΩΡΑ».


Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Η δήλωση έγινε στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα το πρωί (24.04.14) στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης Status Radio στον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων:

  • Όταν θα εκλεγώ Περιφερειάρχης, εάν κι εφόσον με τιμήσουν οι ψηφοφόροι της ΑΜ-Θ, τελειώνουν οριστικά τα αντεθνικά παιχνίδια του προξενείου Κομοτηνής. Ο Πρόξενος θα καταλάβει μια και καλή ότι δεν θα ξαναπεράσει τα διπλωματικά όρια που καθορίζονται διεθνώς και που οφείλει να του υπενθυμίζει το ΥΠΕΞ.
  • Το Προξενείο στην Κομοτηνή είναι εδώ για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των όποιων τούρκων υπηκόων που επισκέπτονται την Ελλάδα και όχι να ανακατεύεται με Έλληνες υπηκόους ανεξαρτήτως θρησκείας. Ανεξαρτήτως αν είναι Μουσουλμάνοι ή Χριστιανοί.
  • Και φυσικά είναι απαράδεκτο κι ανεπίτρεπτο το Προξενείο με τους εκπροσώπους του αλλά και με τους ψευτομουφτήδες, να ανακατεύονται με δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις τους με περιφερειακούς και δημοτικούς Συνδυασμούς, που μετέχουν στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
  • Αν Έλληνας Πρόξενος στη Τουρκία, πχ ο Έλληνας Πρόξενος στη Σμύρνη, είχε έστω και το 10% της εδώ αντεθνικής συμπεριφοράς του Τούρκου Προξένου, είναι βέβαιο ότι το Τουρκικό ΥΠΕΞ θα τον είχε κάνει πακέτο και θα τον είχε στείλει πίσω στην Ελλάδα.
  • Είναι εντυπωσιακό που λόγω της ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Σαμπιχά, τα αθηνοκεντρικά πανελλαδικά κανάλια ανακάλυψαν τώρα, με ελαχιστότατες εξαιρέσεις, την Θράκη και τα εθνικά της ζητήματα. Δύο χρόνια που κάνω σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή, για το Προξενείο κλπ, κανείς δεν ασχολήθηκε και πάλι με εξαιρέσεις συναδέλφων δημοσιογράφων, μετρημένους στα δάκτυλα.
  • Με την περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν αποκαλύφθηκε πλήρως το πόσο οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Θράκης αλλά και οι Βουλευτές του, «συμπτωματικά» ταυτίζονται με θέσεις του προξενείου σχετιζόμενες και με πρόσωπα που τα θεωρεί ανεπιθύμητα και με νόμους της Ελλάδας που δεν θέλει να εφαρμοστούν. Όπως συνέβη με τον νόμο περί Ιεροδιδασκάλων.
  • Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή για το εάν είναι συνταγματική ή όχι οι πράξεις Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου να φωτογραφίζονται κάτω από την αποσχιστική πράσινη σημαία ή να μετέχουν δραστηριοτήτων διαφόρων Συλλόγων που αυτοαποκαλούνται «τουρκικές της δυτικής Θράκης».
  • Η Σαμπιχά είναι μια δυναμική γυναίκα. Υπερασπίζεται το δικαίωμα οι Ρομά να μαθαίνουν μόνο την Ελληνική και την γλώσσα τους, απορρίπτοντας τα σχέδια της Άγκυρας για εκτουρκισμό τους.
  • Απλώς εκφράζω την απορία πώς είναι δυνατόν η Σαμπιχά να επιτρέψει στον εαυτό της να εμπλακεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήξερε όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως.
  • Όταν εκλεγώ στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ανεξάρτητα τι συνέβη, θα είμαι στο πλευρό της Σαμπιχά και στο πλευρό της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα είτε είναι Πομάκος είτε είναι Ρομά, που θέλει να υπερασπιστεί το δικαίωμα του να είναι Έλληνας και μόνον Έλληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.