Σάββατο, Απριλίου 26, 2014

Αποφεύχθηκε νέα εμπλοκή με την υποψηφιότητα του συνταγματολόγου Ηλία Νικολόπουλου- - Τσάμπα χάρηκε ο ΔΟΛ

 
Αποφεύχθηκε νέα εμπλοκή με την υποψηφιότητα του συνταγματολόγου Ηλία Νικολόπουλου, ο οποίος έστειλε μήνυμα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα αποσυρθεί εάν οι απόψεις Χριστόπουλου για τη μειονότητα αποτελούν θέσεις του κόμματος.
Θα συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο ο προερχόμενος από το ΔΗΚΚΙ καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ηλίας Νικολόπουλος, που μαζί με τη συνδικαλίστρια από τον ιδιωτικό τομέα Αλκηστη Τσολάκου κλείνουν τις εκκρεμότητες του ευρωψηφοδέλτιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος είχε στείλει επιστολή στα μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διέρρευσε στα ΜΜΕ, προκαλώντας νέα αναστάτωση, καθώς άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόσυρσής του. Τα ΜΜΕ του ΔΟΛ μάλιστα έπαιξαν την είδηση με τίτλο «αποσύρθηκε και νέος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά μετά από λίγες ώρες τα άρθρα αυτά εξαφανίστηκαν.

Στην επιστολή του μιλούσε για «αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου» και ανέφερε ότι:

1) Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης , η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και

2) Δεδομένου ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο ,εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι αφ’ ενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων ευρωπαίων εργαζομένων για την κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και αφ’ ετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη ακύρωση των Μνημονίων και καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.

3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:

Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια.


Η επιστολή όπως ήταν αναμενόμενο, σήμανε συναγερμό στην Κουμουνδούρου μόλις δημοσιεύτηκε -εν αγνοία του υποστηρίζει ο ίδιος και για αυτό αναγκάστηκε να προβεί σε διορθωτικές δηλώσεις.

Νωρίτερα ο Ηλίας Νικολοπουλος είχε απευθυνθεί σε ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας τους ότι εάν οι δηλώσεις Χριστόπουλου για τη μειονότητα εκφράζουν το κόμμα, αυτός δεν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο παρότι η ευρωδιακήρυξη τον εκφράζει απόλυτα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τον διαβεβαίωσαν -λένε πληροφορίες από το περιβάλλον του- ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Στη διορθωτική δήλωση ο Ηλίας Νικολοπουλος ανέφερε ότι: «Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη» ανέφερε αυτή τη φορά, επιχειρώντας να κλείσει το ζήτημα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.