Παρασκευή, Απριλίου 25, 2014

Οι δύο κοινωνικές συναντήσεις Παπανδρέου - Κουβέλη


Οιδύο συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διάστημα σε κοινωνικές εκδηλώσεις Γιώργος Παπανδρέου και Φώτης Κουβέλης συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κλίματος μεταξύ τους και οδήγησαν στην απόφασή τους να συμπαρουσιάσουν τη Δευτέρα το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά.


 
Μια απόφαση που πυροδότησε μείζονες αντιδράσεις στο παρασκήνιο, τόσο από πλευράς του Ευ. Βενιζέλου όσο και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, ενώ ενέτεινε τις φήμες για το ρόλο... 

που επιφυλάσσει για τον εαυτό του την επομένη των ευρωεκλογών ο πρώην πρωθυπουργός.

Μήνυμα προς «παπανδρεϊκούς»

Ανεξαρτήτως του τι θα πει στην ομιλία του τη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου, η κίνησή του να συμπαρουσιάσει με τον Φώτη Κουβέλη το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά μιας ευρωβουλευτού που συγκρούστηκε ευθέως με τον Ευ. Βενιζέλο και με συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα μετακινήθηκε στη ΔΗΜΑΡ, βρίθει συμβολισμών.

Πρώτον, λαμβάνει νέες αποστάσεις από την «Ελιά» και το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, στέλνοντας, κατά πολλούς, το μήνυμα στους «παπανδρεϊκούς» ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν «Ελιά».

Πολύ περισσότερο που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του real.gr ο Γ. Παπανδρέου δεν προτίθεται προεκλογικά να προβεί σε καμία δήλωση υποστήριξης της «Ελιάς», ακόμα και αν προκληθεί από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον, εμμέσως πλην σαφώς, μόνο και μόνο με την εικόνα, δίπλα στον Φ. Κουβέλη να παρουσιάζει το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, στέλνει μήνυμα ψήφου στη ΔΗΜΑΡ, την ίδια στιγμή που η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να μην λάβει η ΔΗΜΑΡ το 3% και να μην εκλέξει ευρωβουλευτή.

Υπέρ της ανασύνθεσης

Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες του real.gr, Γ. Παπανδρέου και Φ. Κουβέλης συμφωνούν ότι την επόμενη των ευρωεκλογών η κεντροαριστερά χρειάζεται ανασύνθεση, χωρίς όμως αποκλεισμούς, όπως εκτιμούν ότι επιδίωξε με τους «58» η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και χωρίς η νέα κεντροαριστερά να καταγράφεται ως «ουρά της ΝΔ» όπως θεωρούν ότι είναι σήμερα η «Ελιά» και το ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό, πιστεύουν, η ΔΗΜΑΡ πρέπει να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Προσωπικές στρατηγικές

Ωστόσο Γ. Παπανδρέου και Φ. Κουβέλης δεν έχουν κοινή γραμμή για την επόμενη ημέρα, καθώς υπάρχουν και οι προσωπικές στρατηγικές. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν ξεχνά ότι ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ συμμετείχε σε συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο, αρνήθηκε προηγουμένως τη δική του πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, γεγονός που δεν αποκλείεται να θυμίσει στην ομιλία του την προσεχή Δευτέρα.

Θα προκαλέσουν δημόσια το Γιώργο

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, παρά την οργή τους-και-για την κίνηση αυτή του Γ. Παπανδρέου, αποφάσισαν να υποβαθμίσουν σε πρώτη φάση το γεγονός και αναμένουν την ομιλία της Δευτέρας. Πριν από τις κάλπες, πάντως, θεωρείται απολύτως βέβαιον ότι θα προκαλέσουν δημοσίως τον πρώην πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δήλωση στήριξης του ΠΑΣΟΚ.

Στο Βόλο με Ροδούλα Ζήση και Παπατόλιο

Το βιβλίο «Το αύριο αργεί πολύ…Για τη σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση» της Μαριλένας Κοππά, δεν θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τον Γ. Παπανδρέου και τον Φ. Κουβέλη (αλλά και από τον Πρύτανη του Παντείου Γρηγόρη Τσάλτα, με συντονισμό από τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη) την προσεχή Δευτέρα στον «Ιανό».

Το βιβλίο παρουσιάζεται σήμερα στο Βόλο από την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση, τον πρώην νομάρχη Απόστολο Παπατόλιο, τον δημοσιογράφο Γιάννη Αθανασίου και φυσικά την ίδια τη συγγραφέα.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από real

Κασσής: Το μόνο που απέμεινε στον Παπανδρέου να δηλώσει ότι είναι ΔΗΜΑΡ 
«Το μόνο που απέμεινε στον Γιώργο Παπανδρέου, να δηλώσει ότι είναι ΔΗΜΑΡ», είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής σχολιάζοντας την κοινή παρουσία των Γιώργου Παπανδρέου-Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο ότι πάει να παρουσιάσει ένα βιβλίο σε μία πρώην συνεργάτιδα που ήταν και βουλευτής. Είναι ότι σημαδιακά σήμερα που έχουμε εκλογές η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου μαζί με τον Κουβέλη σηματοδοτεί κάποια άλλα πράγματα. Κι αν πάμε πίσω και δούμε ότι μία σειρά στελεχών, συνεργατών του, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σήμερα βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ το μόνο που απομένει στο Γιώργο Παπανδρέου είναι να πάει να δηλώσει ότι στηρίζει ΔΗΜΑΡ».

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει κακό στο ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Κάνει και κάνει μεγάλο κακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.