Πέμπτη, Απριλίου 10, 2014

Μανώλης Σφακιανάκης στη Βουλή: Μέσα σε μια δεκαετία έχουν εντοπιστεί πάνω από 920 υποθέσεις διακίνησης on line υλικού παιδικής πορνογραφίας στην χώρα μας

 παιδικη πορνογραφία
Μέσα σε μια δεκαετία έχουν εντοπιστεί πάνω από 920 υποθέσεις διακίνησης on line υλικού παιδικής πορνογραφίας στην χώρα μας,αν και έχει διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτουμε εγχώρια παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με όσα  δήλωσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή  ο Μανώλης Σφακιανάκης
.
Συγκεκριμμένα ο κ. Σφακιανάκης είπε χαρακτηριστικά «όταν λέμε παραγωγή εννοούμε βιομηχανία του σεξ με μικρά παιδιά, δηλαδή στούντιο με ανθρώπους να φέρνουν παιδιά, να τα κακοποιούν και στη συνέχεια να πωλούν ζωντανά τις στιγμές αυτές» και σημείωσε ότι «η χώρα μας, ευτυχώς, δεν έχει τέτοιες βιομηχανίες και είναι από τις λίγες στον κόσμο, που σε αυτό το κομμάτι είμαστε καθαροί».
Ο κ. Σφακιανάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο χαρακτήρισε πολύ βασική την ρύθμιση σχετικά με το «Block IP», δηλαδή, το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών ιχνών των ιστοσελίδων που έχουν παιδική πορνογραφία. «Είναι κάτι το οποίο, όμως, δεν είναι ολοκληρωτικά δεμένο. Δηλαδή, στην Ιταλία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ιστοσελίδα παιδικής πορνογραφίας γιατί υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος ό,τι μπαίνει μέσα στη χώρα και αφορά παιδική πορνογραφία κόβεται», παρατήρησε αναφέροντας μάλιστα ότι «εμένα μου έκανε κάποιος μήνυση γιατί δεν κόβω την παιδική πορνογραφία στη χώρα».
Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε τη λειτουργία των ιστοσελίδων παιδοφιλίας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Τα site της παιδοφιλίας είναι “κράχτες”. Το site σε παραπέμπει σε on line διακίνηση. Δηλαδή, οι παιδόφιλοι ανά τον κόσμο -οι σκληροί παιδόφιλοι- ανταλλάσσουν μέσα από τον υπολογιστή τους τα αρχεία τους. Όπως λέγαμε παλιά “έλα να σου δείξω τα γραμματόσημα μου”, αυτοί σου λένε “έλα να σου δείξω το υλικό της παιδικής πορνογραφίας”. Έτσι, λοιπόν, δεν μπαίνει σε site το υλικό. Το έχεις στον υπολογιστή σου, συνδέεσαι με ένα ειδικό πρόγραμμα, π.χ. το Donkey, το eMule, το οποίο πρόγραμμα αυτό, διαμοιράζει το υλικό από παιδόφιλο σε παιδόφιλο».
Στην ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι η υπηρεσία του διαθέτει το πιο σύγχρονο στον κόσμο λογισμικό, το TLO, το οποίο έχει πάρει έγκριση από την ΑΔΑΕ και από τον Άρειο Πάγο και έτσι «ελέγχουμε το διαδίκτυο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και εντοπίζουμε ποιος διακινεί από τη χώρα μας -ή ποιος μπαίνει στη χώρα μας- υλικό παιδικής πορνογραφίας».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.