Παρασκευή, Απριλίου 18, 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Η στήριξη στο ΚΚΕ δυναμώνει το κίνημα

Αποσπάσματα από τοποθετήσεις υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της στην Περιφέρεια Αττικής και το δήμο της Αθήνας
Από την εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Αθήνα και Περιφέρεια Αττικής
Την πεποίθησή τους για τη δυναμική που περικλείουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και το κάλεσμά τους για ακόμα πιο ισχυρή συσπείρωση των κοινωνικών δυνάμεων που συγκροτούν τη Λαϊκή Συμμαχία εξέφρασαν μέσα από τοποθετήσεις μια σειρά αγωνιστές που μετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Αττική. Παραθέτουμε αποσπάσματα από αυτές τις τοποθετήσεις, όπως καταγράφηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε τη Δευτέρα στην Αθήνα για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθήνας.
***

Γιώργος Σιφωνιός (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, χαλυβουργός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη «Χαλυβουργία Ασπροπύργου»): Ο αγώνας των χαλυβουργών έδειξε ποιο είναι το βασικό στήριγμα των εργατών: Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στα συνδικάτα, στους δήμους, στους αγροτικούς συλλόγους, στα πανεπιστήμια πρωτοστάτησαν στη στήριξη της τεράστιας αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς κατά την πολύμηνη απεργία, αλλά και τώρα στον αγώνα που δίνουμε. Αυτοί είναι μαζί μας στις αίθουσες των δικαστηρίων και τα αστυνομικά τμήματα όπου μας τραβάνε κάθε τόσο. Αυτοί είναι που πρωτοστατούν για να εκφραστεί ξανά η αλληλεγγύη στους καταδικασμένους χαλυβουργούς. Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα βρουν οι εργάτες τους δικούς τους ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μαζί μάχες μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.
Ηλίας Σιώρας (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός»): Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις μπορεί να περιγράφουν την κατάσταση, αλλά στέκονται υπάκουοι στην οικονομία της αγοράς και στην Υγεία. Οι διακηρύξεις τους πως η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα είναι παχιά λόγια. Από τη μία καταγγέλλουν π.χ. τις διαθεσιμότητες και από την άλλη δεν θέτουν ως στόχο την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία. Η λογική τους οδηγεί στο μοντέλο νοσοκομείο-επιχείρηση. Οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ είναι τα μοναδικά ουσιαστικά εμπόδια στα σχέδια όλων εκείνων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που έχουν στην κορωνίδα τους την οικονομία της αγοράς και στην Υγεία. Ψήφος στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη λαϊκή Υγεία.
Καιρός να αλλάξουν οι συσχετισμοί
Κώστας Πόγκας (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Λαυρίου και πρώην γγ του ΕΚ Λαυρίου): Το ΚΚΕ μέσα από τα ψηφοδέλτιά του στις περιφέρειες έχει καταγγείλει τα ύπουλα μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ψήφιση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και η πλειοψηφία των εκλεγμένων τα εφάρμοσε με συνέπειες που πληρώνουμε σήμερα. Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν δικαιωθεί απόλυτα. Ενώ καλπάζει η τεχνολογία και θα έπρεπε να ζει ο κόσμος καλύτερα, συνεχώς μεγαλώνουν η φτώχεια, η ανεργία και από την άλλη πλευρά διογκώνεται ο πλούτος. Εχει έρθει ο καιρός να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να φέρουμε πιο κοντά την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.
Αναστασία Τσακίρη (υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Αθήνας): Ξέρουν οι εργαζόμενοι ότι τα μέλη του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι που απαρτίζουν τα αγωνιστικά μας ψηφοδέλτια ήταν και θα είναι παρόντες, όποιος κι αν είναι ο συσχετισμός δύναμης. Ενάντια στο κόψιμο του ρεύματος, στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών. Ο λαός έχει πείρα και πρέπει να την εμπιστευτεί. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα το κάνει πιο ικανό να αποκαλύπτει από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να ανατρέπουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και να προωθούμε την κοινωνική συμμαχία. Θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, χωρίς δεινά για τη λαϊκή οικογένεια.
Δημήτρης Παυλόπουλος (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά, γιατρός): Γεννήθηκα και εργάζομαι ως γιατρός στο Πέραμα και ζώντας από μέσα το πρόβλημα, τονίζω ότι το ΚΚΕ από 1974 στέκεται αταλάντευτα στο πλάι των φτωχών, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων, δείχνοντας το μόνο σίγουρο δρόμο για την επίτευξη του στόχου τους: Το δρόμο της ταξικής πάλης. Την ίδια ώρα που σφυροκοπείται κάθε λαϊκή ανάγκη, όπως η Υγεία, το ΚΚΕ παλεύει για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας σύστημα Δημόσιας Υγείας. Οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για έναν αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής. Για τη διαρκή ταξική πάλη με ορίζοντα το σοσιαλισμό. Μπαίνει επιτακτικά το καθήκον του καθενός από εμάς και όπως είπε ο Μαρξ οι άνθρωποι δημιουργούν την ίδια τους την ιστορία. Τη δημιουργούν όμως όχι μέσα σε συνθήκες ελεύθερες που επιλέγουν οι ίδιοι, αλλά μέσα σε συνθήκες όπου βρέθηκαν άμεσα, που τους δόθηκαν και τις κληρονόμησαν από το παρελθόν.
Θανάσης Παντελόγλου (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής, χημικός, βιοχημικός): Υπηρετώντας την πιο πολύτιμη αξία που είναι η υγεία των ανθρώπων, διασφαλίζουμε τον πιο πολύτιμο συντελεστή της συσσώρευσης του λαϊκού πλούτου για την ανάπτυξη του λαού. Αυτά όλα απαιτούν από τώρα εμμονή στην προσπάθεια, μαχητικότητα και πίστη σε ένα ουσιαστικό, καλύτερο μέλλον του λαού μας που δε θα το καθορίζει μόνο η αμοιβή για το μεροκάματο και η αντιμετώπιση της αρρώστιας, αλλά και η προδιασφάλιση της υγείας και της ευεξίας. Μεταφράζοντας όλα αυτά σε αιτήματα προς το λαό, με την ευκαιρία που καλείται να διαλέξει, ξαναλέμε: Δώσε ψήφο με ουσία και βαρύτητα ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Πρόσθεσε τη δική σου συμβολή σε έναν ακατάπαυστο αγώνα για ένα καλύτερο παρόν που θα διασφαλίζει ένα ελπιδοφόρο μέλλον όλων με το ανθρώπινο περιβάλλον για την τωρινή γενιά, για τα παιδιά σου, για τα εγγόνια σου. Πάρε τώρα την υπόθεση στα χέρια σου.
Και η ψήφος όπλο είναι
Μανώλης Ανδρουλιδάκης (μουσικοσυνθέτης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος): Με την παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο θέλω να καλέσω τους κατοίκους της περιφέρειας να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις υποψηφίους οι οποίοι δεν μένουν σε τίποτα χλιδάτες περιοχές, μετακινούνται με τη συγκοινωνία ή με τα πόδια. Αλλωστε στο βάδην το Κόμμα έχει πολύ μεγάλη παράδοση. Αυτό που βρίσκεται πίσω από τους υποψηφίους του ΚΚΕ είναι η ιδεολογία: Αυτή η ιδεολογία που οδήγησε στις σοσιαλιστικές χώρες στο πολιτιστικό θαύμα στις εικαστικές, στις παραστατικές τέχνες, στον Αθλητισμό. Οσοι είναι φορείς αυτής της κουλτούρας δεν μπορεί παρά να κάνουν θαύματα είτε με μια ισχυρή αντιπολίτευση είτε από μία θέση διοίκησης.
Αννα Μπατζάκη (υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά, μέλος της Επιτροπής Ανέργων Κορυδαλλού): Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Η συνολική πρόταση του ΚΚΕ είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικότερα οι άνεργοι και οι οικογένειές τους. Καλούμε τους ανέργους να αξιοποιήσουν και την ψήφο τους σαν ένα ακόμα όπλο στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Η στήριξη και το δυνάμωμα του ΚΚΕ διασφαλίζει και δίνει ώθηση στο κίνημα. Δίνει προοπτική ιδιαίτερα στους ανέργους για το δικαίωμα στη δουλειά, στην Υγεία, στην Παιδεία, για το δικαίωμα στη ζωή.
Στρατής Φιλιππότης (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, εκδότης - βιβλιοπώλης): Ηρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι το μόνο κόμμα που έχει αρχές είναι αυτό το οποίο γνωρίζουν και οι απέναντί μας. Μαύρο στα κεντροαριστεροδεξιά κόμματα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται επαφή με το λαό από γειτονιά σε γειτονιά, από πόρτα σε πόρτα. Είναι στο χέρι μας!
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.