Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης

Ψηφοδέλτιο αγώνα

Η  Υποψήφια Δήμαρχος Τασία Τσατσούλη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Μήνυμα να αλλάξει ρότα ο λαός, να στηρίξει ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και το Δήμο, έστειλε η υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Τασία Τσατσούλη την Παρασκευή 11 Απρίλη, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Γιατί, όπως σημείωσε στην ομιλία της, στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου του δημαρχείου της πόλης, ΚΚΕ ισχυρό και στο δήμο θα σημάνει ισχυρό λαϊκό μέτωπο αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ. Θα σημάνει λαϊκό μπλόκο στις απολύσεις και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, στη φοροληστεία του λαού. Θα σημάνει οργάνωση με καλύτερους όρους της λαϊκής πάλης για διεύρυνση και ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών δομών και τη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα σημάνει εργαζόμενους με δουλειά και πλήρη δικαιώματα, με ευθύνη στο σχεδιασμό, την ιεράρχηση και παρέμβαση των δημοσίων υπηρεσιών του δήμου. Θα σημάνει περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας από τις αρπακτικές επιδιώξεις των καταπατητών που έρχονται και επανέρχονται, από την κεντρική εξουσία και τις κυβερνήσεις που χρόνια τώρα μετεωρίζονται μεταξύ της δικαίωσης των καταπατητών και του ξεπουλήματός της.

Ψηφοδέλτιο αγώνα

Αναφερόμενη στο ρόλο της τοπικής διοίκησης στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής, η υποψήφια δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ο αντιλαϊκός πόλεμος με στρατηγείο την ΕΕ και την πλουτοκρατία της χώρας, διαπερνά την χώρα από άκρη σε άκρη, με τη βοήθεια των δήμων και των περιφερειών> Συμπλήρωσε ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες βάζουν ενεργά πλάτη, συρρικνώνουν βασικές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, τις εμπορευματοποιούν, έχουν ανοίξει το δρόμο στους ιδιώτες, σμπαραλιάζουν τις εργασιακές σχέσεις, μαζί με την κυβέρνηση. Είτε εκλέχτηκαν με το “χρίσμα” της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, είτε σαν “αντάρτες”, ακολούθησαν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων».

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν μαχητές της ζωής και των αγώνων, εργάτες, άνεργοι, επιστήμονες, νέοι, γυναίκες. Κριτήριο επιλογής, όπως σημείωσε η Τ. Τσατσούλη, δεν είναι πόσες ψήφους θα φέρουν από τις γειτονιές, αλλά τα δείγματα γραφής που έχουν δείξει στην οργάνωση της ταξικής πάλης, των αγώνων στο χώρο και τον κλάδο που ο καθένας βρίσκεται.

Ο Κώστας Παπαδάκης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επικείμενες εκλογές είναι μια σημαντική μάχη που το Κόμμα δίνει ενιαία. Κάλεσε σε επαγρύπνηση σε νέα αντιλαϊκά σχέδια που εξυφαίνονται στην κινούμενη άμμο τους αστικού πολιτικού, συστήματος και υπογράμμισε ότι η εκλογική δύναμη που δόθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ – οι οποίοι γίνονται ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού σάπιου ΠΑΣΟΚ – δε δυνάμωσε τη λαϊκή πάλη, αλλά σήμανε αναδίπλωση και οπισθοχώρηση. Απευθύνθηκε τέλος, ιδιαίτερα σε όσους κρατούν αποστάσεις από το ΚΚΕ, λέγοντας ότι το Κόμμα την επόμενη μέρα θα είναι εκεί.

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης ΕΔΩ

Ολόκληρη η ομιλία της Τασίας Τσατσούλη ΕΔΩ

Ολόκληρη η ομιλία του Κώστα Παπαδάκη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.