Παρασκευή, Απριλίου 11, 2014

Πρέπει να τα θυμίσουμε στην κυρία Μέρκελ

Xalazias 

Του Χρήστου Χαλαζιά

 German Chancellor and Christian Democratic Union party leader Merkel gestures before a party board meeting in Berlin

Η κυρία Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας για να πανηγυρίσει μαζί με την εδώ κυβέρνηση τις «επιτυχίες» της, σε ότι αφορά τα νούμερα, αγνοώντας το λαό και φυσικά τις Γερμανικές υποχρεώσεις της απέναντι στην χώρα μας.

Σήμερα θα πρέπει να θυμηθούμε μια σειρά από θέματα που αφορούν την Γερμανική πολιτική σε σχέση με τη χώρας μας.
Το χρέος που μας οδήγησε στα μνημόνια ήταν: 224 δις ευρώ και το ΑΕΠ 120%, τότε η κ. Μέρκελ ζητούσε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τεχνογνωσία και οικονομική στήριξη, στη συνέχεια επέβαλε την επιτροπεία για να μην πτωχεύσουμε γιατί το χρέος δεν ήταν βιώσιμο και οδηγήσουμε την ευρωζώνη σε διάλυση. Σήμερα βγήκαμε στις συστημικές αγορές με χρέος 321 δις και το ΑΕΠ στο 170%.
Το αξιοπερίεργο είναι το υπερβολικό ενδιαφέρον της Γερμανίας για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας για να έρθει η κάθε δόση και μαζί και η ανάπτυξη. Από την άλλη όμως τορπιλίζει τη σύμβαση του ΟΛΠ με την Κινεζική Cosco, το ίδιο κάνει με την ΔΕΠΑ και τους ΔΕΣΦΑ, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί η ρωσική πρόταση αγοράς, Γιατί υπονομεύτηκε ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης κ.α
Η Γερμανία ακολουθεί μια Μακιαβελική τακτική κυριαρχίας και ισχύος στην Ευρωζώνη αποτρέποντας κάθε λύση, γιατί η κρίση εξυπηρετεί τα δικά της οικονομικά συμφέροντα έχοντα σε ομηρία τα κράτη που υστερούν σε οικονομική δύναμη.
Σήμερα θα πρέπει να θυμίσουμε στην κ. Μέρκελ με αφορμή την επίσκεψη στη χώρας μας (λόγω προεδρίας της Ευρωπαϊκή Ένωσης) ότι συμπίπτει με την ποιο μαύρη σελίδα της Γερμανικής ιστορίας και των μεγάλων θυσιών του Ελληνικού λαού για ένα καπρίτσιο του παρανοϊκού ηγέτη τους, Αδόλφου Χίτλερ που αιματοκύλισε με 50.000.000 την Ευρώπη.
Αρχές Απρίλη του 1940 το Γερμανικό ναζιστικό καθεστώς ξεκινά την εισβολή στην Ελλάδα για να ανοίξει το δρόμο, προς την Αφρική μετά την ήττα του Ιταλικού φασιστικού καθεστώτος.
Ο ελληνικός στρατός καθυστέρησε όσο μπορεί τα ναζιστικά στρατεύματα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Χίτλερ και ανοίγοντας το δρόμο για την πτώση αυτού του ναζιστικού καθεστώτος και με την ηρωική στάση του Ελληνικού λαού σταμάτησε το αιματοκύλισμα στην Ευρώπη.
Η εισβολή των Χιτλερικών ναζιστικών στρατευμάτων και η παραμονή του στη χώρας μας κόστισε τα παρακάτω.
Οι Γερμανοί πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα, στις 27 – 4 -1941, και πίσω τους οι Ιταλοί, παρά το γεγονός ότι ήταν ηττημένοι. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κυκλοφορήσουν το δικό τους νόμισμα το λεγόμενο « Μεσογειακή δραχμή», ίση σε αξία με την ελληνική. Έτσι, κοντά στα αμέτρητα γερμανικά πλαστά μάρκα που κυκλοφορούσαν χωρίς αρίθμηση από την «Τράπεζα του Γ΄ Ράϊχ», προστέθηκε και η «μεσογειακή δραχμή», που ήταν υποχρεωτική στις συναλλαγές.
Τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων και τροφίμων από τα ελληνικά αποθέματα επιτάχτηκαν από τους κατακτητές και πληρώθηκαν με τα «μάρκα» και τις « μεσογειακές δραχμές».
Η συνολική ζημιά της χώρας από τον πληθωρισμό μέχρι την 1-10-44 (λίγες μέρες πριν φύγουν οι Γερμανοί), έφτασε τις 27.452.262 χρυσές λίρες Αγγλίας! Η τιμή της χρυσής λίρας στην αρχή του πολέμου ήταν 1000 δρχ. ενώ στο τέλος 150 τρισεκατομμύρια. Η ανατίμηση της λίρας ήταν ιλιγγιώδης : Μάρτιος 1941: 1000 δρχ – Απρίλιος 1941: 1500δρχ – Νοέμβριος 1942: 600.000 δρχ Αύγουστος 1944: 1 δίς δρχ. Νοέμβριος 1944: 150 τρίς !!!
Η Γερμανική ναζιστική κατοχή στη χώρα μας που κράτησε 42 μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο του 1944, είχαμε τις εξής καταστροφές σε έμψυχο και άψυχο υλικό.
• Εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά αποσπάσματα 38.960 Έλληνες
• Σκοτώθηκαν από «αδέσποτες» σφαίρες και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα» 12.103
• Σκοτώθηκαν σε μάχες 70.000
• Πέθαναν από πείνα σ ολόκληρη την Ελλάδα περίπου 600.000 άνθρωποι
• Πέθαναν πριν γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά τη γέννησή τους 300.000 παιδιά εξ αιτίας της ασιτίας και της κακουχίας των μανάδων τους
• Θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό στα γερμανικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως 45.000 Έλληνες για τους οποίους δεν μίλησε ποτέ κανείς Φυλακίσθηκαν 200.000 από τους οποίους πολλοί πέθαναν στη φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή από τις κακουχίες.
• Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες και έμειναν δια βίου ανίκανοι, αμέτρητοι άλλοι συμπατριώτες μας.
• Τα κατοχικά στρατεύματα άδειασαν όλες τις αποθήκες τροφίμων σε κάθε γωνιά της χώρας. Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνά, σταφίδες, μπαμπάκια, λάδια και κάθε λογής τρόφιμα και άλλα αγαθά. Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες.
• Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, αγελάδες, άλογα, το 30% των μικρών. Διέλυσαν την ελληνική κτηνοτροφία.
• Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, κατέστρεψαν σχεδόν τη βιομηχανία.
• Κατέστρεψαν το 80% του σιδηροδρομικού δικτύου, γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες. Από τις 220 ατμομηχανές των Ελληνικών Σιδηροδρόμων άφησαν πίσω τους μόνο τις 33! Από τα 312 επιβατικά βαγόνια, άρπαξαν τα 306 και μας άφησαν μόνο 6! Από τα 4.544 φορτηγά βαγόνια, άφησαν όλα κι όλα τον απίστευτο αριθμό των 63!
• Κατέσχεσαν το 70% των οχημάτων παντός είδους και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της χώρας.
• Ισοπέδωσαν τελείως και έκαψαν 100.000 σπίτια και μισογκρέμισαν άλλες 50.000.
• Κατέστρεψαν τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις και έφραξαν ακόμη και τον Ισθμό της Κορίνθου, άρπαξαν τέλος το 73% των πλοίων της εμπορικής και επιβατικής ναυτιλίας της χώρας μας.
Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, η Γερμανία, σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της, είχε υποστεί ζημίες από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα αντίστοιχα του 170%! Η κατεστραμμένη δηλ. Γερμανία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα, μόλις τελείωσε ο πόλεμος. Σήμερα μας ζητάνε οι καταστροφείς μας να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να εγγίζουμε τους στόχους του Μάαστριχτ, τη στιγμή που ούτε για τους ίδιους είναι κατορθωτό, γι’ αυτό και αναβάλλουν συνεχώς τη σύγκλιση.
Από τον Μάη του 2010 με την οικονομική και πολιτική εισβολή του Δ΄ Ράιχ έχοντας επικεφαλής τους , Ανγκέλα Μέρκελ και Φ. Σόϊμπλε η χώρα μας έχει: 1.500.000 ανέργους.
2.000.000 ανασφάλιστους, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Πάνω από 2.000.000 νεόπτωχους που δεν έχουν τη δυνατότητα και αγοράσουν τα αναγκαία αγαθά για να επιβιώσουν.
5.500 Αυτοκτονίες.
700.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε.
Κλείνουν νοσοκομεία και κλινικές
Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά δυο έτη και αυξήθηκε επικίνδυνα η υπογεννητικότητα .
Βλέποντας αυτά τα στοιχεία ο κάθε αναγνώστης δεν χρειάζεται να τα μελετήσει σε βάθος, θα κατανοήσει τις Γερμανικές πρακτικές και την όλη συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στη χώρας μας.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.