Παρασκευή, Απριλίου 11, 2014

Έξοδος

γράφει ο Νοικοκυραίος
Μα ούτε κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό? Ούτε καύσις πυροτεχνημάτων? Μα να μην φωταγωγηθεί η πρωτεύουσα και άπασαι αι εν τη επικρατεία μεγαλουπόλεις?
Ντροπή. Εδώ συνετελέσθη γεγονός μέγα, εφάμιλλον της απελευθερώσεως από την τουρκοκρατίαν, και να μην εορτασθεί αναλόγως?
Θλίβομαι προς τούτο, αγανακτώ. Αντί να πλημμυρίσωμεν τας οδούς και τας πλατείας πανηγυρίζοντες και δοξάζοντες Σαμαράν και Βενιζέλον τους απελευθερωτές,  τείνομεν ευήκοα τα ώτα προς τους συνήθεις μεμψιμοιρούντες.
Είναι ημέρα εθνικής ανατάσεως. Βγήκαμε στις αγορές !! Τώρα οι άνεργοι βρίσκουν δουλειά, τα χαράτσια σταματούν, οι μεταναστεύσαντες νέοι επιστρέφουν κατά κύματα, οι συλλογικές συμβάσεις ισχύουν και πάλι, το κοινωνικό κράτος ως δια μαγείας αποκαθίσταται και τα μνημόνια φεύγουν.(*)
Οι μελλοντικές γενιές θα ενθυμούνται τη σημερινή ημέρα από τους θρύλους και τα δημώδη άσματα που ήδη φιλοτεχνούνται από στόματος εις στόμα:
«μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα η «Ελιά» ανακάμπτει?
Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ η «Ελιά» ανακάμπτει
Μόν’ βγήκαμε στις αγορές, του Αγγλικού δικαίου..»

* σήμερα εξαγγέλλεται η έξοδος από τα μνημόνια, αλλά θα ολοκληρωθεί το 2027, όπως άλλωστε και ο συμψηφισμός του ΦΠΑ που θα ισχύσει από το φθινόπωρο (ενδεχομένως του ιδίου, ως άνω, έτους). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.