Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής: Καταγγέλλουν την ιδιωτικοποίηση της φύλαξης του κεντρικού κτηρίου

 
«Συνειδητή επιλογή στα πλαίσια της υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής» χαρακτηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις ψήφους των συμβούλων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να παραχωρήσει σε ιδιώτες και τη φύλαξη του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας.

Στην ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων επισημαίνεται:«Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, πιστή εδώ και χρόνια,  στο τσάκισμα της σταθερής και μόνιμης εργασίας, μέσα από τις στρατιές των συμβασιούχων που έχουν εργαστεί στην Περιφέρεια, αλλά και προηγούμενα στις Νομαρχίες, έρχεται τώρα να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση και άλλων υπηρεσιών της.
Αφού επέτρεψε να ιδιωτικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό της η καθαριότητα των κτηρίων, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της, αφού επέτρεψε να κερδοσκοπούν ασύστολα οι ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας στις εργαζόμενες καθαρίστριες, που χρησιμοποιούν, τώρα, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ψήφισαν οι Σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παραχωρεί σε ιδιώτες και τη φύλαξη του κτηρίου της Συγγρού 15 -17, για 150.000 ευρώ.
Η επιλογή είναι συνειδητή, γιατί έχει επιτρέψει την κινητικότητα μόνιμου προσωπικού που καλύπτουν αυτές τις θέσεις και χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα ως φύλακες υπαλλήλους που απλά δουλεύουν στο κτίήριο. Έφτασε να δηλώνει πως "αν μπορούσαμε να πάρουμε προσωπικό θα το παίρναμε, δε θα φτάναμε να ζητάμε τη φύλαξη του κτιρίου από ιδιωτική εταιρεία", επιβεβαιώνοντας έτσι τη σταθερή θέση της για εφαρμογή όλου του νομοθετικού πλαισίου.
Πρόκειται για απόλυτη επιβεβαίωση της υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής που τσακίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά αποτελεί και ένα ακόμα δώρο στους εργολάβους και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ζητάμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την κάλυψη των αναγκών τόσο στον τομέα της καθαριότητας, όπως το έχουμε ήδη κάνει, όσο και σ’ αυτόν της φύλαξης.
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν στα χέρια τους τον αγώνα της υπεράσπισης της σταθερής και μόνιμης δουλειάς για όλους, κόντρα στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και στις σειρήνες της ανάπτυξης με "υγιείς" ή όχι επιχειρηματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.