Τετάρτη, Απριλίου 02, 2014

Σταύρος Λυγερός: Οι δόσεις δεν αφορούν τις ανάγκες της χώρας, αλλά τα ομόλογα της ΕΚΤ και ξένων τραπεζών (Ηχητικό)


Πίσω από το επικοινωνιακό αβαντάρισμα των Ευρωπαίων δανειστών στην Ελληνική κυβέρνηση αυτές τις ημέρες, ώστε να στηριχθεί για την μάχη των ευρωεκλογών , η ουσία είναι πως όλα και οι μεγάλες αποφάσεις με νέα επώδυνα μέτρα για την πλειοψηφία των Ελλήνων, μετατίθενται μετά τις κάλπες.

Άλλωστε οι δόσεις δεν αφορούν τις ανάγκες της χώρας, αλλά τα ομόλογα της ΕΚΤ και ξένων τραπεζών που θα πληρωθούν στο ακέραιο  100% αφού ποτέ δεν κουρεύτηκαν. Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος και αναλυτής Σταύρος Λυγερός το κλίμα των ημερών γύρω από την ελληνική οικονομία, μιλώντας στον 9,84. 


Όπως είπε , μας προετοιμάζουν όχι για κούρεμα αλλά επιμήκυνση του χρέους, η έξοδος στις αγορές που θα σερβιριστεί ως  θρίαμβος είναι συμβολική , ενώ η επίσκεψη της Μέρκελ  απλά συνδέεται με την προεκλογική στήριξη στο Σαμαρά.



 Ο Σταύρος Λυγερός μίλησε και για την εγγενή δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκολλήσει από την κομματική γραφειοκρατία  στελεχών του με αντίληψη κόμματος του 4% , την ώρα που η κοινωνία τον προσεγγίζει πλειοψηφικά όχι γιατί έχει πεισθεί για την ορθότητα των θέσεων του, αλλά γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το «όχημα» απαλλαγής από την μνημονιακή συγκυβέρνηση  και τα κόμματα του μνημονίου.


Διαφορετικά όπως είπε με τέτοιες καταστάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι ήδη στο 50%. Μίλησε ακόμη για την ραγδαία «γερμανοποίηση» της Ευρώπης, αλλά και τον θανάσιμο κίνδυνο του Κυπριακού Ελληνισμού , με την επαναφορά μίας ακόμη χειρότερης εκδοχής του σχεδίου Ανάν.
Πηγή:www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.