Δευτέρα, Απριλίου 07, 2014

Το… ατύχημα έγινε ευτύχημα

 

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ*

Κάθε σκεπτόμενος Έλληνας γνώριζε ότι ζούσαμε σε ένα ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, όμοιο με το παρακράτος της «καρφίτσας», τη δεκαετία του 1960 που δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη, και υπό τη… σκέπη μιας εθελόδουλης κυβέρνησης που εξαθλίωσε συνειδητά την ελληνική κοινωνία και αποδέχθηκε ασμένως τον ρόλο πειραματόζωου της χώρας μας, όπως ακριβώς μας τον επιφύλαξαν οι ξένοι δυνάστες μας.


Τα αιφνίδια γεγονότα της Τετάρτης, με την αποκάλυψη του συγκλονιστικού τηλεοπτικού και ηχητικού ντοκουμέντου διαλόγου ανάμεσα στον Τάκη Μπαλτάκο, γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και επιστήθιο φίλο του Σαμαρά επί τριάντα τουλάχιστον χρόνια, αφενός, και στον Ηλία Κασιδιάρη, θεωρητικό της Χρυσής Αυγής ου μην αλλά και ουσιαστικό υπαρχηγό της, αφετέρου, άλλαξαν άρδην –και ριζικά– το πολιτικό σκηνικό στην καταδυναστευόμενη από αλλοδαπούς και ημεδαπούς τυράννους πατρίδα μας. Με πρώτον και καλύτερο τον εξουσιομανή και αετονύχη στις δολοπλοκίες Σαμαρά. Ο οποίος ούτε τη Δημοκρατία σέβεται ούτε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης επιδιώκει. Τα αντίθετα ακριβώς προωθεί.

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση υπήρξε ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξή του ζήτησε την παραίτηση τόσο του Δένδια όσο και του Αθανασίου. Ανθρώπους αδίστακτους και ξετσίπωτους. Γεγονός που καταδεικνύεται από τον διάλογο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Ιδού οι καίριες ερωτήσεις και απαντήσεις: Κασιδιάρης: «Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;» Μπαλτάκος: «Και οι δύο». Κασιδιάρης: «Δένδιας, Αθανασίου;». Μπαλτάκος: «Ποιος άλλος να το κάνει;».

Επί μήνες οι μνημονιακοί κυβερνώντες κοψοχόλιαζαν με το ενδεχόμενο «ατύχημα». Και το «ατύχημα» επεσυνέβη πανηγυρικά –και τραγικά γι’ αυτούς– από εκεί ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ. Ένα «ατύχημα» που ήταν μέγα ευτύχημα για τον ελληνικό λαό. Ο οποίος είναι πια απόλυτα βέβαιος ότι θα απαλλαγεί συντομότατα από τους ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ. Μια τέτοια ακροδεξιά και εξόχως ύπουλη κυβέρνηση ούτε με ξένα δεκανίκια δεν μπορεί να σταθεί.

Απόδειξη ότι από την Τετάρτη το βράδυ οργίασαν τα πρακτορεία ειδήσεων διεθνώς. Το Associated Press μετέδωσε ότι «κορυφαίος συνεργάτης του συντηρητικού έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά παραιτήθηκε με αφορμή βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κατηγορεί τον Σαμαρά για επηρεασμό ποινικής έρευνας σχετικά με ναζιστικό κόμμα προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφους». Το έγκριτο πρακτορείο χαρακτήρισε το επεισόδιο «ντροπιαστικό για τον επιβαρυμένο συνασπισμό του Σαμαρά που χαίρει πολύ μικρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και έχει να αντιμετωπίσει τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες ευρωεκλογές». (Το δημοσίευμα περιέχει επίσης σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ «περί κυβερνητικού οπορτουνισμού»).

Το ρεπορτάζ του Associated Press αναπαρήγαγαν πλήθος άλλων ξένων Μέσων Ενημέρωσης, όπως το αμερικανικό ABC News και οι εφημερίδες «Washington Post» και «Huffington Post».

Το BBC σχολίασε ότι «εκτός από ντροπή για την κυβέρνηση, το περιστατικό αποτελεί απόδειξη ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη», προσθέτοντας μάλιστα πως «αν καταρρεύσει το κατηγορητήριο κατά της ΧΑ, θα είναι σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση». Το βρετανικό IB Times παραθέτει τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, όπως αναρτήθηκε στο Youtube, και εστιάζει στους ισχυρισμούς του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας «χρησιμοποίησαν την επιρροή τους» στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπενθυμίζει επίσης ότι «ο Μπαλτάκος ήταν ο άνθρωπος που είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τη ΧΑ το 2013 και αντιτάχθηκε στη δίωξή της».

Για «συνωμοσία του εκπροσώπου του νεοναζιστικού κόμματος της ΧΑ με το δεξί χέρι του Σαμαρά» κάνει λόγο η γαλλική «Le Monde». Η εφημερίδα επισημαίνει την παραίτηση Μπαλτάκου και υπενθυμίζει το ιστορικό της δίωξης του κόμματος, καθώς και τις κατηγορίες εναντίον του, μεταξύ των οποίων πλήθος επιθέσεων και τουλάχιστον μία δολοφονία.

Τα ανωτέρω τα άντλησα από ανάρτηση στο «Χωνί», όπως και του (κατάπτυστου για κάθε έλληνα πατριώτη) γερμανικού περιοδικού «Focus», το οποίο έσπευσε να δημοσιοποιήσει άρθρο με τον ερωτηματικό τίτλο «Τι έχει να πει γι’ αυτό ο Σαμαράς;».

Η σημερινή κυβέρνηση –το ισχυρίζομαι εδώ και μήνες– στερείται ούτως ή άλλως της δεδηλωμένης. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μετά τις εθνικές εκλογές που είναι των αδυνάτων αδύνατον να αποφύγουν – κι ας διαδίδουν εντέχνως πως θα εξαγοράσουν εν ενεργεία βουλευτές. Τι να τους κάνουν, αφού θα κατατροπωθούν ήδη στις ευρωεκλογές;  

ΠHΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.